Mid-Century Glassware (o.a. Val Saint-Lambert)

Prachtige authentieke kristallen tafellampen "Mid-Century"

Handgeblazen kwaliteit uit Seraing (België) en Murano (Italië)

Deze handgeblazen kristalglazen lampen zijn o.a. ontworpen en geproduceerd door Val Saint-Lambert in Seraing (België).
De kristal- en glasfabriek van Val Saint-Lambert, ten zuidwesten van Luik, is gevestigd op het terrein van de abdij van Val-Saint-Lambert, de vroegere cisterciënzerabdij van Sint-Lambertus, gesticht in 1202 en opgeheven in 1796. De abdijsite was gunstig gelegen met de aanwezige ruimte gebouwen, nabijheid van steenkool en de mogelijkheid van vervoer over de Maas. De fabriek bestaat nog steeds en het merk is ondertussen in meer dan 40 landen verkrijgbaar.

In de Mid-Century periode produceerde Val Saint-Lambert deze kristalglazen tafellampen om een antwoord te bieden aan de zeer populaire tafellampen en andere glazen objecten vanuit Murano, Italië. Het bedrijf dat niet echt een keuze had om deze trend te volgen omwille van de na-oorlogse economische omstandigheden, gebruikte al zijn kennis om zoveel mogelijk het authentieke designgegeven van de kristalwereld toe te voegen aan de functionele wereld van de verlichtingsarmaturen met onderstaande prachtexemplaren als gevolg.

Het voordeel aan deze lampen is dat ze allen door VintageHulk gereviseerd (en waar nodig ‘herbedraad’) zijn en dus dagelijks gebruikt kunnen worden. In combinatie met een mooie vintage LED gloeilamp passen deze lampen zowel in een klassieker interieur, als in een retro/vintage of zelfs hedendaags en strak interieur.

Bij verschillende modellen worden reeds nieuwe lampenkappen voorzien. In onze collectie vindt u zowel lampen van Val Saint-Lambert als Venetiaans kristal uit Murano.

Onze collectie
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.